Genomskinliga säckar det nya svarta

Genomskinliga säckar det nya svarta
Nu vill vi att avfall som lämnas på återvinningscentralerna packas i genomskinliga sopsäckar istället för svarta och gråa. Förändringen införs successivt 2017 med en vision om att helt fasa ut gråa och svarta säckar.

Varför genomskinliga sopsäckar?

Framförallt för att: Minska andelen felsorterat avfall. Få bättre arbetsmiljö för våra anställda. Minska risken för skärskador vid hantering.Undvika bränder på återvinningsanläggningen pga felsorterat farligt avfall.

Länker:

SRV - Genomskinliga sopsäckar

SVT - Krav på genomskinliga säckar - Publicerad: 13 september 2017

Vi säljer sopsäckar från Norfolier GreenTec. Norfolk GreenTec är en av Nordeuropas största och ledande tillverkare av sopsäckar. Norfolk GreenTec är den första i Norden som märker sina sopsäckar med Der Blaue Engel / The Blue Angel Ecolabel. Tyska "Der Blaue Engel / The Blue Angel" är världens äldsta miljömärkesprogram. Der Blaue Engel är det officiella miljömärkningssystemet i Tyskland och de överväger alla relevanta miljöproblem i hela produktens livscykel, som Svanenmärket gör i Sverige.

Proff-serien - Norfoliers bästa kvalitet för tung avfallshantering

Stark och robust kvadratpåse som rymmer upp till 30 kg. Norfoliers avfallspåsar används av många, till exempel: i kommuner för renovering, avfallshantering inom industrin, kontor, sjukhus, hotell och skolor samt i bostäder, stugor och trädgårdar. Påsarna är praktiska och lätta, kräver lite utrymme, är vattentäta, skapar inga problem med förbränning och är överkomliga i bruk. 10 påsar per rulle.
Varunr Text
540493 Sopsäck proff transparent 100L
540492 Sopsäck proff transparent 160L

IZI-serien - IZI är en helt ny typ av sopsäck utvecklad efter en stor norsk marknadsundersökning


X-tra stark sopsäck med bred öppning. Lätt att fylla. Knythandtag gör det mycket enkelt att knyta ihop och bära ut påsen. Bryter inte ens om punkteras. Kan hantera upp till 90 kg. Påsarna levereras i profilerade lådor som enkelt kan staplas som en displaylösning.
Varunr Text
540319
Sopsäck transparent Xtra knythandtag 125L

Dokumenter

Miljödokumentation
Der Blaue Engel / The Blue Angel” miljømerket

©Copyrights Krigsvoll AB Powered by WebOn AS